O nás | Nika
196
page-template-default,page,page-id-196,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.5,menu-animation-underline,qode-elegant-product-list,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

O nás

História spoločnosti NiKA siaha do roku 1991, kedy pôsobila najmä v oblasti veľkobchodu. Výroba prvých mliečnych výrobkov bola zahájená v roku 1995. Zásadnejšou zmenou prešla spoločnosť v roku 2014, kedy došlo k zmene majiteľov a následne aj k modernizácii výroby, ktorá v postupných fázach prebieha do dnešného dňa.

 

Najnovšie technológie boli zavedené v prevádzke slanej taviarne a bryndziarne. S prispením dotácií z eurofondov bola zrealizovaná aj nová sladká taviareň a linka na výrobu porcovaných a plátkových syrov. V roku  2016 bola otvorená nová prevádzka výroby syrových a bryndzových nátierok. V súčasnosti prebieha realizácia novej linky na výrobu sladkých dezertov, ktorá by mala byť dokončená ešte v roku 2018.

V súčasnosti tvorí výroba mliečnych výrobkov core business spoločnosti NiKA, pričom približne 40 % objemu produkcie spoločnosti tvoria sladké dezerty, ďalších 40 % výroba bryndze a zvyšných 20 % nátierky a maslo. Okrem toho sa spoločnosť zaoberá finalizáciou, teda porcovaním, plátkovaním a balením  tvrdých syrov Eidam a Gouda.

 

Od roku 2015 sme držiteľom certifikátu kvality STN EN ISO 9001:2009. V roku 2016 spoločnosť získala certifikáty riadenia kvality STN ISO 9001 a IFS (Internation Food Standarts). Certifikát IFS je nevyhnutnou súčasťou výroby privátnych značiek.

 

 

Spoločnosť NiKA v súčasnosti zamestnáva 70 pracovníkov, pričom za uplynulé 4 roky pribudlo v našich radoch približne 20 ľudí.  V súvislosti s plánovaným rozšírením výroby sa bude ich počet ešte zvyšovať. Dbáme na zachovanie rodinnej atmosféry podniku a našim zamestnancom poskytujeme rôzne zamestnanecké benefity.

 

 

 

 

 

    HISTÓRIA

1991

 

 

Vznik spoločnosti NiKA – rodinná firma, ktorá sa v začiatkoch venovala nákupu a predaju mliečnych výrobkov, ale aj praženiu kávy

 

1994

 

 

Začiatok výroby čokoládového krému, vďaka ktorému sa spoločnosť dostala do povedomia spotrebiteľov na domácom trhu

 

1995

 

 

Výroba vlastných mliečnych výrobkov. Prvým produktom, ktorý bol uvedený na trh, bola BRYNDZIARKA neochutená

 

1997

 

 

Rozšírenie vlastnej výroby – Termix, Tvaroháčik

 

2008

 

 

Spustenie výroby vlastnej BRYNDZE a MASLA pod značkou NiKA

 

2014

 

 

Zmena loga spoločnosti, redesign výrobkov, vylepšenie receptúr

 

2015

 

 

Modernizácia výroby a získanie certifikátu kvality STN EN ISO 9001:2009

 

2016

 

 

Získanie certifikátu riadenia kvality STN ISO 9001 a IFS (Internation Food Standarts).

 

2018

 

 

Modernizácia výrobnej linky na sladké mliečne dezerty