O nás
História spoločnosti NiKA siaha do roku 1991, kedy pôsobila najmä v oblasti veľkobchodu. Výroba prvých mliečnych výrobkov bola zahájená v roku 1995. Zásadnejšou zmenou prešla spoločnosť v roku 2014, kedy došlo k zmene majiteľov a následne aj k modernizácii výroby, ktorá v postupných fázach prebieha do dnešného dňa.
Najnovšie technológie boli zavedené v prevádzke slanej taviarne a bryndziarne. S prispením dotácií z eurofondov bola zrealizovaná aj nová sladká taviareň a linka na výrobu porcovaných a plátkových syrov. V roku 2016 bola otvorená nová prevádzka výroby syrových a bryndzových nátierok. V súčasnosti prebieha realizácia novej linky na výrobu sladkých dezertov, ktorá by mala byť dokončená ešte v roku 2018.
V súčasnosti tvorí výroba mliečnych výrobkov core business spoločnosti NiKA, pričom približne 40 % objemu produkcie spoločnosti tvoria sladké dezerty, ďalších 40 % výroba bryndze a zvyšných 20 % nátierky a maslo. Okrem toho sa spoločnosť zaoberá finalizáciou, teda porcovaním, plátkovaním a balením tvrdých syrov Eidam a Gouda.
Od roku 2015 sme držiteľom certifikátu kvality STN EN ISO 9001:2009. V roku 2016 spoločnosť získala certifikáty riadenia kvality STN ISO 9001 a IFS (Internation Food Standarts). Certifikát IFS je nevyhnutnou súčasťou výroby privátnych značiek.
Spoločnosť NiKA v súčasnosti zamestnáva 70 pracovníkov, pričom za uplynulé 4 roky pribudlo v našich radoch približne 20 ľudí. V súvislosti s plánovaným rozšírením výroby sa bude ich počet ešte zvyšovať. Dbáme na zachovanie rodinnej atmosféry podniku a našim zamestnancom poskytujeme rôzne zamestnanecké benefity.
|
|
HISTÓRIA |
1991
|
•
|
Vznik spoločnosti NiKA – rodinná firma, ktorá sa v začiatkoch venovala nákupu a predaju mliečnych výrobkov, ale aj praženiu kávy
|
1994
|
•
|
Začiatok výroby čokoládového krému, vďaka ktorému sa spoločnosť dostala do povedomia spotrebiteľov na domácom trhu
|
1995
|
•
|
Výroba vlastných mliečnych výrobkov. Prvým produktom, ktorý bol uvedený na trh, bola BRYNDZIARKA neochutená
|
1997
|
•
|
Rozšírenie vlastnej výroby – Termix, Tvaroháčik
|
2008
|
•
|
Spustenie výroby vlastnej BRYNDZE a MASLA pod značkou NiKA
|
2014
|
•
|
Zmena loga spoločnosti, redesign výrobkov, vylepšenie receptúr
|
2015
|
•
|
Modernizácia výroby a získanie certifikátu kvality STN EN ISO 9001:2009
|
2016
|
•
|
Získanie certifikátu riadenia kvality STN ISO 9001 a IFS (Internation Food Standarts).
|
2018
|
•
|
Modernizácia výrobnej linky na sladké mliečne dezerty
|