Dobrú chuť

Kombinácie chutí, o ktorých ste ešte nepočuli. Vyskúšajte NiKA produkty vo varení a zažite nečakané dobrodružstvo s novými receptami – od šalátov, vyprážaný syr až po hravé dezerty pre deti.

Špenátové palacinky s májovou bryndzou
Vyskúšajte prvý recept zo série varenie s NiKA – výborné špenátové palacinky s májovou bryndzou.

30 Minút 

10 Porcií

Príprava:

  1. Špenát, vajíčka, polotučné mlieko spolu s korením a špaldovou múkou rozmixujeme ponorným mixérom na jemné riedke cesto. Ak sa vám zdá, že cesto je príliš riedke alebo husté, doplňte podľa potreby mlieko alebo múku.
  2. Palacinky pečieme z cesta bežným spôsobom. Na panvicu si dáme kúsok oleja a dané množstvo cesta vylejeme, keď je olej rozohriaty.
  3. Množstvo palaciniek sa líši aj podľa množstva cesta, ktoré používate.
  4. Hotové palacinky si na chvíľu necháme prikryté pokrievkou alebo tanierom, aby nám nevychladli.
  5. Zatiaľ si pripravíme plnku. Celú NiKA bryndzu v dyhe zmiešame s bielym čistým jogurtom a pridáme posekanú červenú cibuľku. Plnka je tak hotová rýchlo a tak môžeme konečne papať!
  6. Zelené palacinky si naplňte výdatnou plnkou a podľa chuti dozdobte klíčkami, či inou zeleninkou.

Dobrú chuť!

Ingrediencie:

Cesto:

100 g listový špenát
3 ks vajce
100 ml polotučné mlieko
65 g špaldová hrubá múka
štipka soli
štipka čierneho korenia

Plnka:

250 g NiKA bryndza
150 g biely jogurt
červená cibuľka