Nika > Produkty > Recepty > Slané > Zeleninové kvarteto na ghí z NIKA masla

Zeleninové kvarteto na ghí z NIKA masla

čas prípravy:
30 minút
počet porcií:
4 porcie
náročnosť:
jednoduchá
 

Príprava ghí, alebo prepusteného masla, je pomerne jednoduchá aj keď je tento postup známy hlavne z čias našich predkov. Od prípravy tuku týmto spôsobom nás v súčasnosti pravdepodobne odrádza len časovo náročnejšia príprava, ale výsledok je o to „zdravší“. Veď posúďte sami…. Výhody použitia prepusteného masla vo vašej kuchyni: Prepustené maslo má dlhú trvanlivosť a keďže sa jedná o čistý tuk, výborne sa na ňom vypráža, používa sa všade tam, kde obyčajné maslo a hlavne je to zdravá forma prípravy pokrmov.

Categories: ,

Príprava ghí, alebo prepusteného masla, je pomerne jednoduchá aj keď je tento postup známy hlavne z čias našich predkov. Od prípravy tuku týmto spôsobom nás v súčasnosti pravdepodobne odrádza len časovo náročnejšia príprava, ale výsledok je o to „zdravší“. Veď posúďte sami….

Výhody použitia prepusteného masla vo vašej kuchyni:

Prepustené maslo má dlhú trvanlivosť a keďže sa jedná o čistý tuk, výborne sa na ňom vypráža, používa sa všade tam, kde obyčajné maslo a hlavne je to zdravá forma prípravy pokrmov.

 

Ingrediencie

 

• 125 g NIKA Maslo

• 150 g čerstvého alebo mrazeného hrášku

• 1 ks šalotky

• 1 strúčik cesnaku

• 125 g mladého špenátu

• 1PL citrónovej šťavy

• 100 g šampiňónov

• viazanička reďkoviek

• mleté čierne korenie, soľ

• petržlenová vňať a jarná cibuľka na dozdobenie

Postup

 

Postup prípravy ghí:

Do menšieho hrnca s hrubým dnom na pomalom ohni roztopíme maslo. Je veľmi dôležité, aby nám maslo neprihorelo. Privedieme k varu a lyžicou zbierame bielu penu, ktorá sa nám na vrchu postupne vytvára. Na ohni necháme minimálne 30-40 minút, horná hranica sa niekedy uvádza až do niekoľko hodín. Po dovarení necháme trochu vychladnúť a ešte teplé precedíme cez plátno alebo jemné sitko a nalejeme do misky. Postup prípravy zeleniny: Zeleninu umyjeme a očistíme. Na menšej panvici orestujeme na ghí každú zeleninu zvlášť.

 

Príprava hrášku:

Počkáme kým sa nám ghí nerozpustí, dáme speniť šalotku, vysypeme hrášok a necháme restovať približne 10 minút. Príprava špenátu: Najemno nasekaný cesnak necháme asi minútu podusiť na ghí. Špenát položíme na panvicu a počkáme kým nám „neľahne“, trocha dosolíme a pokvapkáme citrónom. Reďkovky a šampiňóny nakrájame na polovice alebo štvrtiny. Následne postup zopakujeme. Hotovo.) Zdravé jedlo plné vitamínov môžete podávať ozdobené jarnou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.

This message is only visible to admins:
Unable to display Facebook posts

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 460
Click here to Troubleshoot.

Príprava ghí, alebo prepusteného masla, je pomerne jednoduchá aj keď je tento postup známy hlavne z čias našich predkov. Od prípravy tuku týmto spôsobom nás v súčasnosti pravdepodobne odrádza len časovo náročnejšia príprava, ale výsledok je o to „zdravší“. Veď posúďte sami….

Výhody použitia prepusteného masla vo vašej kuchyni:

Prepustené maslo má dlhú trvanlivosť a keďže sa jedná o čistý tuk, výborne sa na ňom vypráža, používa sa všade tam, kde obyčajné maslo a hlavne je to zdravá forma prípravy pokrmov.